Queen Victoria (leiderschap snack)

Queen Victoria heeft een duidelijk stempel gedrukt op de 19e eeuw in Engeland, Europa en misschien zelfs de wereld. 
In haar regeerperiode vond de industriële revolutie plaats en veranderde de samenleving ingrijpend. Er wordt daarom ook vaak gesproken over de 'Victorian era'.

En hoewel haar regeerperiode achteraf gezien gezichtsbepalend is geweest, was haar start een lastige. Ze was 18 toen ze op de troon kwam en erfde een monarchie die door decadentie en politieke onrust geen beste reputatie had.
Ze zocht en vond hulp bij haar eerste minister Lord Melbourne.

Als de geschiedenis anders was gelopen, en Victoria maar kort op de troon had gezeten had ze misschien bekend gestaan als een marionet van Melbourne. Nu zien we haar keuze om zich in het begin te laten mentoren en adviseren als een mogelijke verklaring dat ze  op latere leeftijd haar vleugels uit kon slaan en een icoon in de wereldgeschiedenis is geworden.