WagenaarHoes verwelkomt Annemieke Traag

Annemieke Traag (1960) treedt per 1 oktober a.s. als adviseur in dienst bij WagenaarHoes

Annemieke combineert analytische kwaliteit en bestuurskundige kennis met langdurige ervaring als adviseur, directeur en bestuurder in de publieke sector. Zij is gefascineerd door de doorlopend veranderende verhoudingen tussen inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, kennisinstellingen en overheden. Zij heeft een sterk track record als het gaat om interbestuurlijke, publiek-private en grensoverschrijdende samenwerking, met name op het vlak van duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en energietransitie.

Annemieke promoveerde begin jaren ’90 op een onderzoek naar democratisch gehalte en verlengd lokaal bestuur in intergemeentelijke samenwerking. Daarna vervulde zij verschillende management- en directeursfuncties bij provincies, gemeenten en interbestuurlijke samenwerkingsverbanden, onder meer als secretaris-algemeen directeur van Regio Achterhoek en Regio Twente, als kwartiermaker grensoverschrijdende samenwerking en als waarnemend directeur Afval en Grondstoffen bij de gemeente Amsterdam. Haar bestuurlijke ervaring heeft ze opgedaan als gedeputeerde voor Provincie Gelderland (2011-2015) en provincie Overijssel (2017-2019) en waarnemend burgemeester in Doetinchem (2016-2017). Ervaring als adviseur heeft zij opgebouwd bij verschillende adviesbureaus.

Initiatieven nemen, analytische scherpte, een nuchtere aanpak en gerichtheid op het bereiken van publieke waarden en concrete resultaten kenmerken haar stijl van handelen. Annemieke weet op een soepele en ontwapenende manier bestuur, beleid en uitvoering met elkaar te verbinden. Zij inspireert mensen en weet daardoor het beste uit hen te halen. Annemieke is een open en toegankelijke adviseur en interimmanager: stimuleert innovatie, voelt zich snel thuis in een team en in de materie en is bovenal gedreven door het publieke belang. Haar directheid en energie maken het een genot om met haar te werken.  

Als adviseur houdt Annemieke zich graag bezig met besturings- en samenwerkingsvraagstukken. Zij is  op haar best als zij strategie kan vertalen in concrete handelingsperspectieven voor de mensen.

Het team van WagenaarHoes heet Annemieke van harte welkom!