Wijze lessen uit de sportcoaching

De overeenkomsten tussen het coachen van een hockeyteam en het begeleiden van teams, directies of zelfs hele organisaties in veranderingen en conflicten zijn zo talrijk dat ik er geregeld over spreek in deze podcast.

In 2022 ben ik gecertificeerd als trainer/coach voor hockey elftallen. En geweldig leerzame ervaring om weer eens helemaal opnieuw te beginnen met een opleiding op een nieuw gebied.
De interessantste lessen vond ik toch die waarin het ging over teamdynamiek, individuele begeleiding en het kunnen kijken naar wat je zelf meeneemt in een team. (en dus ook in een verandertraject of conflictsituatie!).

De gastdocent van deze modules, Bart Neutkens van de Fontys Sporthogeschool, was te gast om die overeenkomsten nog eens goed tegen het licht te houden.