Podcast Weerbare sierteeltsector – de bestrijding van ondermijnende criminaliteit in de sierteeltsector

Bas van Delden, adviseur bij WagenaarHoes, draagt als programmamanager Weerbare Sierteelt bij aan het bestrijden van ondermijnende criminaliteit in de bloemensector. In de podcast “Verhalen uit de praktijk” op de website Nederland tegen georganiseerde misdaad, vertelt hij samen met politieagent Huibert den Butter hoe de bloemenveiling en opsporingsdiensten samenwerken om criminaliteit in de sector te bestrijden: “Op een topdag als Moederdag vinden er wel 30.000 vrachtwagenbewegingen per dag plaats. Dat betekent dat je vooral aan de voorkant moet inzetten op preventie, weerbaarheid en kennis bij ondernemers, om het criminelen moeilijk te maken zich in te mengen.”. Beluister de volledige podcast (12 minuten) op: https://www.nederlandtegengeorganiseerdemisdaad.nl/actueel/verhalen-uit-de-praktijk/weblog/2023/podcast-weerbare-sierteeltsector-snel-en-veilig-van-veld-tot-vaas
Huibert den Butter (links) en WagenaarHoes adviseur Bas van Delden (foto: Nederland tegen georganiseerde misdaad)