Teamwerk!

Effectieve samenwerking in teams vormt een sleutel voor de effectiviteit en doelmatigheid van de organisatie. De wijze waarop mensen in teams met elkaar omgaan, hoe zij samen betekenis geven aan hun opgave als team binnen de organisatie en elkaars kwaliteiten daarin weten aan te boren is bepalend voor duurzaam resultaat, ontwikkeling en werkplezier.

Teamwerk vraagt om: 1. Werken aan doelen, inhoud, prestaties; 2. Investeren in onderlinge relaties, talenten en interactie.

Teamwerk is er altijd. Samenwerken is een werkwoord: iets om samen aan te werken. Dit Teamwerkboek is bedoeld om te werken aan samenwerken in een team, zoals een afdeling of projectteam. Samenwerken is een werkwoord. Wil je daar meer uit halen dan ‘dat het nu eenmaal gaat zoals het gaat’, dan moet je er iets voor doen. 

Dit boekje helpt je om daar met elkaar werk van te maken. Zolang er geen structurele problemen zijn, kun je dat zonder hulp van buitenaf met de suggesties in dit boekje:

Teamwerkboek

 

 

WagenaarHoes biedt teamcoaching en workshops, voor teams die (verder) willen werken aan samenwerken. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs, of secretariaat@wagenaarhoes.nl

 
Marjoka portret DEF

Marjoka van Doorn
Adviseur