Podcast Leiderschap, Veranderkunde en Organisatie- ontwikkeling: de 3 best beluisterde afleveringen van 2020

De podcast van Christian van den Berg over Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling werd een hit in 2020 met bijna 7500 downloads in de eerste 10 maanden. Een inspirerende reeks aan thema’s en sprekers passeerde de revu. Benieuwd wat de 3 meest beluisterde afleveringen waren? 

  1. Transactionele Analyse

Transactionele analyse is een praktische en toegankelijke manier om te praten over  gedrag, communicatie en verandering. Samen met Michiel Westra verken ik de beginselen van deze Transactionele analyse. Termen als “strooks”, “script” en “zegels plakken” worden van context voorzien.

Luister hier   

Apple Podcasts

Apple Podcasts

 

Spotify Icon 2

Spotify Icon 2

2. The golden circle praktisch gemaakt:

In deze aflevering behandelde ik met Sandra de Haan de moderne klassieker van Simon Sinek, the golden circle. Samen gaven we duiding en een praktische vertaling om dit simpele en veel gebruikte model handen en voeten te geven.

Luister hier   

Apple Podcasts

Apple Podcasts

 

Spotify Icon 2

Spotify Icon 2

3. Icek Ajzen, model van gepland gedrag

Icek Ajzen’s theorie van gepland gedrag is een van de meeste gebruikte modellen uit de gedragspsychologie. Iedere veranderaar, of leider in een organisatie in verandering, doet er goed aan de lessen die hij ons leert, tot zich te nemen.

Luister hier   

Apple Podcasts

Apple Podcasts

 

Spotify Icon 2

Spotify Icon 2

Christian van den Berg
Adviseur