Om jezelf te leren kennen, moet je jezelf tegenkomen

In ons werk draait het altijd om mensen. Goed draaiende organisaties, inspirerend en motiverend leiderschap, trefzekere en mensgerichte uitvoering: je kunt nog zulke goede werkprocessen, systemen en taakverdelingen hebben, maar mensen zijn de bepalende factor. En dan hebben we het niet over alleen hun brein, maar over complete mensen met hoofd, hart en handen.

Mensen brengen zichzelf mee in hun werk. Zichzelf, met alle energie, gevoel, wijsheid, empathie, blokkades, angsten, dromen, doorzettingsvermogen en zwakheden die deel van hen uitmaken. En daarmee zijn en brengen ze – tenminste in potentie – veel meer dan de kennis en vaardigheden die in hun cv beschreven staan. Soms zelfs meer dan ze zichzelf bewust zijn.

Die potentie aanboren en effectief maken, kan ongekende resultaten en werkgeluk opleveren, maar dat gebeurt niet vanzelfsprekend.

Leiderschap in teams, leiderschap in de opgave en leiderschap in verandering beginnen bij leiderschap aan jezelf. En dat vereist zelfkennis en leren omgaan met je eigen kracht, zwakheden, ongeduld, angsten en met je eigen grenzen. En dat leer en ontwikkel je alleen wanneer je jezelf echt tegenkomt. 

In 2023 bieden wij een driedaagse leiderschapsontdekkingstocht aan op het Wad. Doelgroep zijn leidinggevenden uit het publieke domein die zoeken naar een verdieping in zelfinzicht, leiderschap aan zichzelf en in hun werk. Na een zorgvuldige intake en kennismaking gaan we samen met een gecertificeerde gids ver buiten de gebaande paden en routines, zoeken we fysieke grenzen op en onderzoeken we ieders mentale uitdagingen daarbij. Twee ervaren coaches begeleiden de activiteiten en de gesprekken.  

Nieuwsgierig? Voor meer informatie kun je terecht bij Paul Geertsema en Marco de Vlaming.

Paul portret DEF

Paul Geertsema
Adviseur

Marco portret DEF

Marco de Vlaming
Adviseur