Nieuwsbrief winter 2022

WagenaarHoes vierde in 2022 haar 35-jarig bestaan. We vierden dat bescheiden, omdat we graag onze opdrachtgevers op de voorgrond stellen en de maatschappelijke opgaven waaraan we werken, en niet onszelf. Dat wil niet zeggen dat we niet trots zijn op het feit dat we al 35 jaar partner in verandering mogen zijn voor onze klanten in het publieke domein. Dat doen we met hoofd, hart en handen. Daar getuigen ook de artikelen van die onze adviseurs voor de laatste nieuwsbrief van dit jaar schreven.

Eric ten Hulsen, die zich dit jaar bij WagenaarHoes aansloot, betoogt dat de sleutel voor succes van ketensamenwerking ligt in anders sturen en anders organiseren. Harry ter Braak en Alinda van Bruggen openen hun serie ‘Algemene beginselen van behoorlijk organiseren’ met het contributiebeginsel. In de casus ‘evaluatie doorbraaktafels’ leest u hoe in beperkte tijd een aantal praktische aanbevelingen konden worden gedaan, waar de regio Zuid-Oost Utrecht haar aanpak mee aanscherpte. Gert Boeve ging voor deze nieuwsbrief in gesprek met de watergraaf van waterschap De Dommel, Erik de Ridder. En u leest wat Diane van Zwet, directeur van Coneco, zo waardeert in onze collega Marco van Vlaming. Daarnaast vind u nog een drietal boekbesprekingen en een eerste ‘teaser’ voor de bijzondere leiderschapsreis die wij in 2023 aanbieden.

Kortom, een nieuwsbrief waaruit onze niet aflatende-betrokkenheid spreekt, bij het openbaar bestuur, bij onze opdrachtgevers en bij het adviesvak. Ook in 2023 staan we weer met hoofd, hart en handen voor u klaar! Wij wensen u fijne feestdagen.

Wij wensen u fijne feestdagen!